Thursday, 27 August 2015

Thanks

Kebenaran walau lama mana pun d'simpan akan terbongkar juga....thanks 4 everything...

Wednesday, 15 July 2015

Coretan Ramadhan 2015

Assalammualaikum...holla ! holla ! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!! >_<

Diam x diam dah sampai ke penghujung Ramadhan....hari ni 28 Ramadhan...lagi sehari Ramadhan akan pergi meninggalkan kita...tahun depan belum tentu kita akan bertemu lagi dengan Ramadhan bulan yg mulia ini...semoga d'panjangkan umur untuk bertemu dengan Ramadhan yang seterusnya..

Okey !!

13 & 14 Julai 2015 
- Menyiapkan kad ucapan hari raya untuk pengajar...gamat sungguh suasana dengan bermacam2 kerenah classmates....best sangat !!
 - Ada yang buat ketupat dan ada yang nak belajar buat ketupat....Ada yang datang mood rajin dia utk susun port folio...Ada yang sama2 menyiapkan kad ucapan tu...ada yang lawak...dok gelak jer....
- Di bawah ni antara kenangan2 yang sempat dicoretkan...hehehe....





* Kad Ucapan yang dah siap..
- 7 Laki & 7 perempuan


* With Pn. Norakma.. Hye !


* Classmates : 11 orang daripada 14 orang....

# Awesome !
# Salam Ramadhan
# Salam Syawal

Sunday, 28 June 2015

10 Ramadhan....270615

#1st Post setelah sekian lama tidak bersua....haha...

~Mukadimah.......~

Today is the day.......27 Jun 2015/ 10 Ramadhan..
23 years old.....
Student again....
Nothing special but u're special for me...(gelak sikit)
Thanks 4 the all wishes from frenz fb, schoolmates, classmates n etc...

2 years ago...
Bifdey d'sambut dgn mandian tepung....hahaha...
Classmates yg 'berlakon' sbb nk cover drp kantoi...
And then, leka dgn fon..dorang terus lempaq tepung...habis fon sony aku bermandi tepung....haha...
i like that moment...(english tunggang-langgang)

2 years later....
Jadi kenangan terindah in my life...(sebak)

~StoryBoard ~

Alhamdulillah....
- Masih d'panjangkan usia olehNYA untuk menghapuskan dosa2 lalu...
- Bifdey kali ni dalam bulan Ramadhan....10 Ramadhan....

Thanks to all my frenz yg mendoakan diri ini....semoga apa yg d'doakan d'makbulkan olehNYA...Amin.

In this year's, banyak dapat kawan baru (ekceli dari tahun lepas lagi time kerja)...hehe...
1st Thanks to my parents yg banyak membantu....
Thanks untuk mereka yg hadir dan x pernah pergi...
Thanks untuk mereka yg melayan kerenah aku...
Thanks untuk mereka yg x bagi harapan untuk aku..
Thanks untuk mereka yg telah mengkhianati aku drp belakang... (jangan ingat aku x tau..)
Thanks untuk mereka yg pura2 suka aku...
and Thanks untuk mereka yg support aku masa aku jatuh tersembam dulu...dan aku mohon untuk support aku lagi andai kali ni aku jatuh tersembam lagi....sebab aku x tau aku mampu bertahan atau tidak....

Sekian....
#bifdeyGirl #270615 #HappyBifdey






Sunday, 11 May 2014

- Selamat Hari Ibu -

Assalammualaikum...

Dah berhabuk gamakny blog aq ni kn...haha..

Di sini aq nk ucapkn slmt ari ibu kpd ibu tersyg yg ad kat kmpg skg nie..terima kasih ats sgla kasih syg yg d beri..perhatian n pgorbanan yg mak dh beri kn kat akak...trima kasih jgk sbb slalu ada dgn akak..terima kasih dan terima kasih yg x thingga..sbb sgla pengorbanan yg dh mak bg blum tntu akk blh bls semuanya...wlaupn akk duk jauh, x bmakna akk lupakn mak..syg mak ketat2... :'( ^_^

-> Selamat Hari Ibu kpd mereka yg bgelar ibu/bakal bgelar ibu...

Friday, 4 April 2014

PILIH DIA ATAU DIA ?

Ada pepatah berkata, jika engkau menyayangi dua orang dalam satu masa..Pilihlah yang kedua. Kerana jika engkau tulus mencintai yang pertama, engkau tidak akan pernah mencintai yang kedua..Namun, jika ada dua orang yang ingin menjadikanmu sebagai pendamping hidupnya..   Maka..Pilihlah dia yang mencintaimu dengan kekuranganmu..Pilihlah dia yang akan menegurmu jika kamu salah..Pilihlah dia yang sedia lahir batin untukmu..Pilihlah dia yang tak suka membandingkan kekuranganmu dengan kelebihan orang lain..Pilihlah dia yang tak suka mempamerkan kelebihannya..Pilihlah dia yang dapat menuntunmu kepada keluarga sakinah mawaddah warohmah..Dan pilihlah dia yang dapat membawamu ke husnul khatimah..Dan..Jangan pernah engkau melihat dari pakaiannya..Jangan pernah engkau melihat dari hartanya..Jangan pernah engkau melihat dari pangkatnya..Jangan pernah engkau melihat wajahnya..Yang paling penting, utamakan agamanya...    

=> Anda Bijak Memilih
=> copy paste

Sunday, 23 March 2014

-Perhentian-

Kadang-kadang kita perlu berhenti drp terus berlari..
Perlu berhenti drp penatnya menunggu...
Berhenti disaat cinta tidak bersambut..
Berhenti disaat diri tidak diperlukan..
Dan,
Teruskanlah berjalan tanpa rasa jemu untuk mencari kekuatan diri yang akan kita
temui sepanjang perjalanan nanti.

::: 4.41pm
::: 21/3/2014