Wednesday, 30 May 2012

SIMPLE BUT....

Hidup ni mudah...indah... tp knp kdg2 kita anggap hdup ni susah ?? sesusah mne pun hdup kita psti ad bhagia menanti....cewaaaaahhhhhhhhh .....hihihi....


baru lah di namakan hidup di mna setiap kehidupan yang kita jalani ada pro n kontra nye...kalau hidup sume positif  je mesti x best coz kt x kn rse persaan sdeh..simpati..n kt x kan tahu erti kasih sayang yg sebenarnye..(mcm yuna plak..) 


ADA APA DENGAN KEHIDUPAN ?? 

Dalam kehidupan ni la kt bljr mcm2 perkra, bnde, perasaan n mcm2 g la...dan kehidupan jugalah yang mematangkan kita dari kesilapan mahupun kealpaan kita sendri...kat sni mcm2 kita dh belajar tapi knp kita x cube untuk lakukan perubahan?? ermm, perubahan... if kt berubah dari negatif ke positif msti rmai yg terkejut, pdhal bende tu baik... and kalau kt berubah dri positif ke negatif ad yg menyokong n ad yang melarang...mcm2 r perspektif orang terhadap kita dan smpi satu tahap tu kt rse stres dan keliru dengan diri kta ni... think about it... diri kita ni hanya kita je yang tahu mcm mne yg dekat sekeliling kita just watak2 sampingan je... antra baik dgn negatif..


  | Hidup kita x seindah khayalan yang cuba kita lakarkan.... Hidup kita x seindah bak cerita2 dogeng yang tersiar... Hidup kita umpama mentari yang tetap akan bersinar walaupun malam sebagai ganti... Anugerah kehidupan yang indah terlakar di kanvas hati mencari makna yang tersimpan...


remember...hidup kita ni, kita yang tentukan nak jadi apa bukan owg len...owg len tu just bg kt semangat untuk kt trus melangkah ke hdpan agar kt x rse putus asa dgn apa yang terjadi... matlamat, prinsip, moto, slogan, visi n misi hdup kt x sme...mcm mne kt nk capai kalau kt pun rse 50 / 50 ??so, tanya pndapat owg len..if dh tau, gunekan la masa, peluang yang ada untuk capai apa yang ko nak...n bg yg x de telinga, ada mata tengok... better bukak hati dan pandang kehadapan... ingt ye, hidup kita ni masih panjang...selagi kita hidup, kita kne usaha n berubah sedkit demi sdikit... do the best !!!!!! 

=> mcm lari tajuk je...haha...  =='
=> aku suke lari tajuk...sbb tu r karangan aku dpt B je..haha..

Tuesday, 29 May 2012

in memories... ^_~

wwwwwooottttttt.....wwwwwwwooooottttttttt.... ^_^ hehe... *tiru ayat owg...

assalammualaikum...selamat pagi / petang / malam...

hanya ni je kenangan ngn dak SK 26 L3.... nseb bek dak pmpuan sume x berhenti...hehe...

|| > to u all'z (girlzz only) sory erk aku msukkn gmbr kome kat dlm blog aku ni..hehe...lpas abis cuti aku pdam r...haha...

|| > to dak2 laki, boy o men... sory, pic korg xde..coz mang xde dlm simpanan aku pn...

||> aku just wat je... tgh bosan ptg bwk k mlm td tu yg aku wat...hehe..

||> that's all....gracias...

i wishGOOD LUCK IN YOUR LIFE MY FRIENDS...|


o_O @kU @d@.....


o_O  k@u @d@ ???
=> aku suke merepek.... ==' sory..

Saturday, 26 May 2012

APAKAH ??????

ermmmm....apa perasaan kowg erk lau tiba wktu xzam?nervous x???


siyes dri sekolah rendah smpi skg aku x pernh rse nervous coz nk xzam...x tau la knp...mybe aku xde prsaan kot...just takut je..tp tkut aku pn sikit je..x bnyk mcm owg2 yg cerdik pndai kat luar sne...hehe...risau + bimbang bleh d kategorikan sbgai perasaan sblum nk xzam ke??hehe...ntah..aku pn x tau..itu psal la result aku sumenye suam2 kuku je...heheheh...cume pas dpt result bru rse menyesal...hehe...tp aku slalu kata dgn hati aku ' x pe..mgkin ada hikmahnya...' dri dulu smpi skg aku still pgang pada prinsip ni...kalau owg len kata nervous / takut coz nk xzam aku pasti diam coz x tau nk luahkan perasaan aku ni cm mne...hehe...**sory to all my frenz....tp lau aku myibuk kata tkut tu...mybe yela kot..hehe..konfius aku dgn statement aku yg ntah pape ni..huhuhu...

| > 28 MEI ni aku nk FINAL EXAM....huh, xtau la apa perasaan aku..hehe... ha,g 1 aku suke sgt stdy last2 mnit kononnye dpt pick up la tuu...hehe...tp tu cra aku lau nk xzam..hehe..see ???? ISNIN ni nk xzam aku leh lagi berFB, berBLOG, berTWEET...hehehehe....ermm,x tau la...rsult xzam pun agk nye suam2 gak kot..huhu...


TAPI.............................

Kne ingt lau kt x usaha...bnde yg kt nk tu xkn kt capai...huhuhu..aku x suke meletakkan harapan yang terlalu tinggi dalam hidup aku...bljr dri pnglamn...bl kt ltak hrpn tlalu tnggi n then, kt x dpt capai...down giler2 r aku...dh bnyk kli buat...hehe...

=> so.......... we need to change slowly...haha...*BI tunggang langgang...hahahah...wtvr !! 
=> bak kata cikgu aku 'ukur baju di badan sendiri ' ..

Friday, 25 May 2012

AKU ADA, KAU ADA????????

haha...best tgk movie ni.................ssssssggggggggggtttttttttt2 best coz die wat kat korea..mybe laaa...hehe...sweet + romantik + lawak....sume ada la....bagi aku best sgt2 tp lau owg len x tau la plak...huhu..lagu die yg paling best BEGINI CARANYA....hehe..

Tuesday, 15 May 2012

~CINTA~



v SEJARAH CINTA
·         Tamadun Sumeria dan Babylon menulis epik cinta Gilgamesh sekitar tahun 2000 SM.Tamadun Mesir meninta syair cinta di atas lembaran papirus dan pasu2 tanah liat sekitar 1300 SM.Tamadun di China pula mencipta lagu2 cinta dan mendokumentasikannya pertama kali pada tahun 1000 SM.
·         Cinta yg paling agung adalah cinta kepada Allah!
·         Cinta seseorang yang diciptakan kepada penciptanya dan cinta itu diterjemahkan dalam pelbagai bentuk yang sudah digariskan.Jawapannya ada pada Rukun Islam dan Rukun Iman.

v CINTA RASULULLAH KEPADA SITI KHADIJAH
            Dalam sejarah islam, Siti Khadijah lah isteri yang paling dikasihi Rasulullah.Walau asalnya Rasulullah hanyalah pekerja yang menguruskan perniagaan Siti Khadijah.Walau umur mereka berjaraj lima belas tahun tetapi saat2 selepas kematian Siti Khadijah adalah saat2 yang paling menyedihkan Rasulullah.
            Siti Khadijah adalah wanita pertama yang dijanjikan syurga kerana dialah yang pertama menyakini Rasulullah.Saat Rasulullah ketakutan berjumpa Jibril di Gua Hira’,khadijah lah yang menenteramkannya.Tatkala semua orang mengatakan Rasulullah berdusta,khadijah lah yang membenarkannya.Tatkala Rasulullah keluar berdakwah,harta khadijah lah menjadi wakafnya.Dan hanya dari rahim Khadijah lah berkembangnya keturunan Baginda SAW.Begitulah agungnya kasih Khadijah kepada Rasulullah sehingga tahun kematian Sayiditina Khadijah digelar sebagai “Tahun Dukacita” bagi Rasulullah.
            Adakah hikayat cinta yang lain?Yang kehebatannya menjadi siulan??
v CINTA ROMEO DAN JULIET
            Kalau di Barat,hikayat cinta yang agung pastilah Romeo dan Juliet karya Shakespeare.
            Pertentangan yang hebat daripada 2 keturunan yang sudah bermusuh sejak lama.Daripada keturunan Montague lahirlah Romeo dan Juliet pula daripada Capulet.Sehingga akhirnya,kerana suatu salah faham,Romeo telah meneguk racun kerana menyangka Juliet telah mati. Manakala,Juliet pula menusuk pedang ke jantung kerana terlalu sedih kerana kematian Romeo.


ü  Cinta x pernah punya rupa.Yang punya rupa hanya orang yang dicintai..
CINTA DATANG DARI MANA?
*Dialog antara C.I.N.T.A
Rule No 1: Kata orang, ‘cinta itu datang daripada hati lalu turun ke hati.’
(Bohong!Kalau buta?)
Rule No 2: Mungkin juga cinta itu datang daripada suara lalu turun ke hati.’
(Tipu!Kalau bisu?)
**Back to Rule No 1.Gunakan juga Rule No 1 kalau anda pekak.Kerana kata Donald E.Wildman-Cinta adalah bahasa yang terlihat oleh si buta dan terdengar oleh si pekak!
APAKAH FALSAFAH CINTA YANG AGUNG?
Kata Ustaz : - Yang paling utama... “Cintailah duniamu sedikit   berbanding akhiratmu.                                                      
                        -  Tidak kurang pentingnya....“Cintailah saudaramu seperti mana engkau        mencintai dirimu sendiri.”
Kata Tokoh2 ternama : -
=> Plato                                : Dengan sentuhan cinta,semua orang menjadi  pujangga.                                       
=> John Lennon                : “Wang tidak dapat membeli cinta.”
=> Sukarno                         : Cinta itu apabila kita bertemu dengan seseorang yang kita   serasi.Dan keserasian itu membuahkan kegembiraan yang tidak terhingga.”                             
=>Shakespeare                  : “Cintailah semua orang tapi jangan percayakan semuanya.
=> Mahatma Gandhi          : “Ketika anda diserang musuh,taklukinya dengan cinta.”
=>Fleming                           : Apabila hati ditakluki cinta,kita kadang2 membuat perkara yang x    masuk akal."
=> Anonymous                  : “Apabila kemiskinan datang dari pintu hadapan, cinta akan lari ikut pintu belakang.”
=> J.B Lacordaire              : “Cinta itu seperti petir,tidak dapat meneka di mana ia             bermula.Tahu2 sudah terpanah.”
ü  Cinta itu seperti bulan.Menerangi jiwa yang gelita dengan cahayanya walaupun  sekadar meminjam cahaya si mentari.

ü  Cinta itu aneh,Ia akan tetap datang biar kita cuba lari daripadanya.Sebab kadang2 ia datang terlalu perlahan sehingga hati kita  x sempat mengesannya.