Monday, 28 January 2013

- ReVerSe -

 Setiap orang ada masa lalu..ada kisah silam..mudah berkata "Lupakan" tp sukar untuk melakukan..meskipun ianya mematangkan diri kita untuk menghadapinya..namun, sukar utk kt lupakan..kenangan akan sntsa ad dlm ingatan kt..sekuat mne kt cuba utk menghalang...namun ianya tetap akan hadir...

 Lupakan pd yg tdk menghargai...hargai apa yg kt miliki..tp kt x sekejam itu utk menghukum seseorang berdasarkan masa silamnya..mungkin dulu dia khilaf..memaafkan adlah cara yg terbaek dari segala yg terbaek.. ^_^

 " Bhgia x kn mmpu d miliki jk mse lalu d jdkn sbb..Bhgia xkn b’tamu kiranye ruang msa lalu djdkan penghalang..utk mengapai bhgia, biarkan masa lalu berlalu.." - SHN-

Sunday, 6 January 2013

~ warna kehidupan ~

Moshi...Moshi...hehehe.. * Strawberi Cinta

Warna Kehidupan ... Bahagia itu seperti warna, tumbuh dalam segala hati dan mata terus membuka perspektif kehidupan, taman direndangi bebunga peribadi, hayat menjadi senja dan pelangi takkan pernah terpadam selagi bahagia itu milik kita.. "

Bila sebut je WARNA...yg ad dalam fikiran aku pelangi...sebab dia warna-warni..hehe..cantik sgt...tu la ciptaan dari yg maha ESA...bila kita msukkn istilah warna dlm khdupan, msti lagi indahkan..lagi2 warna yg lembut rasa tenang je.. ^_^ 



so, oleh krana..aku dh bosan sgt..terhasilnye contengan ini dalam bilik aku...hehe..mklum le time ni aku merindukan hobi lme aku...menampal kertas warna-warni dalam bilik..hehe..ALL ABOUT LOVE..knp la dgn aku ni erk...sikit2 CINTA...nk kata Fall In Love x...tp mengalahkan owg b'cinta la aku ni..haha...mybe aku ni boleh jd pembantu kpd mereka yg b'cinta kot...hahaha..

" Kalau yang mencantikkan lukisan adalah warna, yang mengindahkan kehidupan adalah cinta..."

Tuesday, 1 January 2013

~ GooD Bye 2012..Welcome 2013 ~

Assalammualaikum....

Akhirnya... 2012 meninggalkan kita dgn semua kenangan2 yg terindah..meninggalkan peristiwa2 yg x mgkin kt lupakan..banyak perkara yg indah, sedih, gembira yg berlaku dalam hidup kita pada tahun tersebut n bnyk juga pengalaman n pengajaran kehidupan yg kita perolehi...sekaligus..dapat mematangkan diri kita n mengajar kita erti kehidupan yg sebenar w/pun perkra tu mgkin mudah utk kt trime..* apa yg aku mengarut ni?? haha...poning kpala den... @_@

Bagi aku, tahun 2012 banyak mengajar aku tntg p'shbatan, persahabatan / cinta monyet, cinta illahi, life sbg org 'perantauan' yg serba serbi x tau tntg apa itu Perpisahan 'sementara' dgn family..yg paling penting aku dh boleh berdikari sedikit demi sedikit...hihi..dh boleh masak (wpun yg ringkas2 je..at least, aku bljr...hehe) n mengemas...dh x malas mcm dlu lgi...haha...

2012 jugak bnyk story n kenangan2 yg aku x kan lupe about my new frenz dekat kolej, tmpt kerja ?? n everywhere laaa...sume kengkawan aku..hehe.. ^__^ sekian utk cter 2012.

Harapan/Azam/Impian aku untuk 2013 plak...smoga pelajaran aku semakin maju seperti taun2 sebelumnya..i/allah klu dpt kje kerajaan aku x kan tolak KALAU mse twaran tu sesuai dgn masa aku jugak..hehe..4 the future !! hahah...n i hope 2013 ni aku lebih tabah+sabar+jauh drp sifat amarah+penyayang+lebih b'tggjwab+x mudah ptus asa = KEHIDUPAN...hehe..i/allah..n x mudah menitiskan air mata bila kena marah dgn org..thats my weakness...huhu..bak kata Nirwana band cukup2 sudah n bak kata BCL yg berlalu biarkan berlalu..hehe..

=> Happy New Year 2013 !!!
=> 4 otherzz enjoy yourself n don't 4get who u re.... ^_~ peace yoo !!!