Tuesday, 26 February 2013

- Pencarian... Peluang -

Assalammualaikum n good 9th..hehe..

         Pencarian...Bila kita mencari, kita kne tau apa matlamat n kebaikan sesuatu yang kita cari tu..dalam hidup x dinafikan memang kita perlu mencari...contoh, mencari peluang untuk teruskan kehidupan, mencari redha illahi, mencari pasangan biar hingga ke syurga firdausi dan mencari sebagainya...hehe.. ^_^

        Tapi, bila kita dah mencari..apa yang kita telah temui janganlah biarkan ianya terlepas daripada genggaman kita...coz mybe tu peluang yang x kan dtg lagi dlm hidup kita...hidup kita umpama roda..so, bl kt dh lepaskan sesuatu peluang tu lepas tu, kita nak dia datang balik..sorry 2 say laa..memang memakan masa yg lama sebab peluang tu dh ada orang lain ambik... *aku x tau la kome pham ke x apa yg aku taip ni...haha.. 

        And sejauh mana peluang yg kita ad tu, gunalah sebaik2nya...x kira la ianya ada kelemahan malah kelebihan sekalipun...terima dan hadapilah dengan tenang dan sabar..mungkin di akhirnya nanti ada sesuatu yang x d sangka2 akan muncul... *seperti pelangi yang muncul selepas hujan...hehe... fuhhh !!

       Bila peluang dah kita cari, kt kena Usaha + Doa + Tawakal + Redha...tp yang penting usaha dulu untuk capai apa yang kita nak..bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.. ^_^ Dugaan dalam hidup memang banyak..terpulang pada kita samada utk hadapinya atau tidak..Memang kt xkn tau pengakhiran hidup ni mcam mne tp klu dengan usaha pun kita x mampu lakukan n dugaan yg dtg pun kt x mampu hadapi, jgn haraplah kita akan dpt apa yg kt nak..

=> 4 me yg tgh patah semangat + patah hati + tulang2 pun patah...hahaha...
=>   Hadapinye dgn +...

Monday, 25 February 2013

- From Me 2 u -

haha...tajuk x leh blaaa....gmbar wallpaper utk present yg aku edit ltak mutiara kata...hehehe... 
* time x de keroje...



=> Tulisan warna purple tu aku * k n p drp novel Kahwin Ganti...
=> Tulisan warna biru tu ciptaan aku..* wlaupn ad sipi2 sme dgn ayt2 yg pernah anda baca..hehe...

Sunday, 24 February 2013

- Jangan Menunggu -

Assalammualaikum...MOrning...MOrning...n MOrning...hehe

* Sekadar perkongsian...Selamat Membaca..


JANGAN MENUNGGU

Jangan apa?
Jangan menunggu BAHAGIA baru TERSENYUM, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia..
Jangan menunggu KAYA baru BERSEDEKAH, tapi bersedekahlah, maka kamu semakin kaya..
Jangan menunggu TERMOTIVASI baru BERGERAK, tapi bergeraklah, maka kamu akan termotivasi..
Jangan menunggu DIPEDULIKAN orang baru kamu PEDULI, tapi pedulilah tentang orang lain. Maka kamu akan dipedulikan..
Jangan menunggu orang MEMAHAMI kamu baru kamu memahami mereka, tapi fahamilah orang itu, maka orang itu faham dengan kamu..
Jangan menunggu TERINSPIRASI baru MENULIS,tapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu..
Jangan menunggu HOMEWORK baru BEKERJA, tapi bekerjalah, maka homework kamu akan menunggumu..
Jangan menunggu DICINTAI baru MENCINTAI, tapi belajarlah mencintai,maka kamu akan dicintai..
Jangan menunggu banyak RUANG baru hidup TENANG, tapi hiduplah dengan tenang. Percayalah…bukan sekadar ruang yang datang tapi juga rezeki yang lainnya..
Jangan menunggu CONTOH baru bergerak MENGIKUTI, tapi bergeraklah, maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti..
Jangan menunggu BERJAYA baru BERSYUKUR,tapi bersyukurlah, maka akan bertambah kejayaan..
Jangan menunggu MAMPU baru MELAKUKAN, tapi lakukanlah..
Jangan menunggu sudah TUA BARU BERTAUBAT,kerana KEMATIAN menjemput bila-bila masa..
Renung-renungkan..
Berjalanlah dengan penuh HARAPAN walau hidup ini tidak selalu BAHAGIA..
SEDEKAHKANLAH satu SENYUMAN walau dihatimu tidak lagi mampu bertahan..
BELAJARLAH memaafkan walau dirimu terLuKa..
BERHENTILAH memberi ALASAN walau ingin menyatakan KEBENARAN..
HIDUPLAH dalam IMAN walau hari dipenuhi DUGAAN..
BERPEGANGLAH kepada ALLah walau DIA tidak KELIHATAN…


=> Pilihan d tangan kita...fikir & buatlah keputusan... ^____^  peace yoooo !!!! Y

Friday, 22 February 2013

- Pengalaman + Kenangan Praktikal -

Assalammualaikum...

Entri ni aku tulis awal2 coz takut x sempat nak tulis bila tiba waktunye nanti..hehe..today i will story about praktikal dekat hospital...hehe.. * oh, my english !! hehe.. 

         Ekceli (actually ) aku abis praktikal tolak, tambah, bahagi, darab, pecahan, peratus lagi 3 minggu..lambat lagi kan ?? tp sje nk post awl tkut x sempat nk update je..mklum ler tkut bz time tu..hihi..

 Best atau x prktikal kat c2, tu bukanlah ukurannya                                        (* ceeewwwahhhh...haha..) coz kt nk cri pengalaman bekerja n nk tambahkan ilmu yang x pernah cukup ni..best atau x xde bezanya sbb bergantung jugak pd diri kita ni boleh terima atau x keadaan o situasi kat situ..

Alhamdulillah setakat ni aku boleh follow lagi cara dorang n kdg2 tu buat aku demam & panic bila jd helpdesk..hehe..pasal helpdesk ni aku rse msti aku rindu sangat2 nk JAWAB CALL + kena marah dgn doktor o sister...haha.. * yela..mustahilkn kalau kt x rindu sume benda yg kita selalu buat walaupun kdg tu kita x puas hati..tp, dri situ lah sebenarnya kita belajar mcm mne nk handle problem tu..hihi.. Selama 5 bulan, 20 minggu dan 100 hari..spe la yg x rindu...hihi...erk??

        Aku rse,  Pantry hal k2 yg aku akn rindu coz tempat mkan time pagi n tgh hari + solat + sembang2 + gelak x ingt dunia..yekewww?? hehe..

        So, aku pun tgh countdown hari2 terakhir dkat hospital tu..hihi..lpas ni, masuk kelas n study mcm bese..tempat makan dekat Salam Corner bukan dekat Pantry..tmpat lepak dekat kedai kak Wati bukan kat pantry o kawasan office..dan segala2nya adalah BUKAN...kembali kepada kehidupan sebagai STUDENT n kembali pada kehidupan asal... so, kalau ada sebarang perubahan tu semua kehendak diri masing2...sebab kita akan berubah mengikut peredaran masa.. * Sains 

=> Gambar kenangan time praktikal... ^_^


 * Bila menunggu lama sangat..ni la yg ktorg buat..snap and snaping..hehe..


* Saja nak BERposing dengan kenalan2 baru...haha...

  
 * Masa aku helpdesk...hehe..




 * Yang ni aku x tau ler kenapa..mybe bosan n pegawai time tu xde...tu yg posing sakan...haha...
          * Ala2 arab gitu...haha...


=> Sekian, entri utk kali ini...
=> Kepada PEMILIK gambar2 diatas maaf atas KEtidakizinan saya mengUPLOAD gambar2 kalian...
=> Kenangan xkn pernah hilang dri ingatan