Thursday, 27 June 2013

- ToDaY iS My BiFdEy ... -

Assalammualaikum.. ^_^

27 Jun 1992-2013.. merupakan tarikh yg bermakna dalam hidup aku..hehe..my bifdey ... dan sehinggalah ari ni aku masih bernafas di atas bumi ini atas ketentuanNYA..

Bifdey aku tahun ni aku x sambut macam taun2 sebelumnya coz dh 2 thun aku smbut dgn kgkawan..n tuk tahun ni dgn family aku plak..hehe..

Sungguh pandai mereka berlakon nmpak macam real je..
* kononye laa...hehe..

Yang bestnya ari ni..seharian ktorg berjalan..siapkan research dlu, p makan, p beli tudung, p karok n acara kemuncaknya kne baling ngn tepung n penamatnya kat kedai mkan..hehe..dari pukul 10 pagi sampai kul 7.30 petang *ekceli lebih kurang r..hehe.. walaupun penat tp best laaa...bila lagi kan..taun ni aku last study kat Ipoh.. :(

Aku x kan lupakan 'kenangan' yg paling best dorg bagi kat aku utk bifdey kali ini...kena baling tepung..pape pun, thanks a lot kpd kengkawan aku yg sporting + cool + relax = whatever laa....suke sangat !! hehe...

Semakin hari...terasa semakin dekat dengan waktu perpisahan dengan kengkawan n lect..kejap j lagi bulan puasa + raya + final projek n xzam...warrrggghhhh !!! x sanggup kot... 3 tahun duk kat Ipoh...finally, kne tggalkan jugak Ipoh....

Walaupun 'dekat' dgn tempat asal aku...x semestinya, masa akan bersama dengan kita...kita sendiri yg kena cari masa tu..* i/allah akan ada suatu hari nanti...


Thanks Frenzzz...... ^_^








Wednesday, 19 June 2013

- 12 Perkara tentang cinta.... -

Assalammualaikum.. ^_^

1. Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.

2. Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya, tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.
3. Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.
4. Cinta yang di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.
5. Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorg yang bakal mewarnai hidupnya.
6. Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.
7. Persahabatan biasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.
8. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.
9. Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.
10. Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yang sangat menggoncangkan jiwa.
11. Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, disaat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, disaat kita amat memerlukannya.
12. Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.
=>  Cinta & Rindu itu bermula drp Adam & Hawa...Dikisahkan Yusuf & Zulaikha..Diabadikan Shah Jehan & Mumtaz Shah..Diperikan pula Romeo & Juliet..Diceritakan Rama & Sita..Dilakonkan oleh Laila Majnun..Kini, kt pula meneruskannya.. * 99x rindu

=> copy paste

Saturday, 15 June 2013

~ Alasan... ~

Assalammualaikum... ^_^

good Morning !! selalu update tgh2 mlm..tp ari ni update pagi2 plak...mklum le hjung mnggu.. ^_^

      ~ Selamat Membaca ~

  Mencipta alasan memang mudah tp nk m'buktikan kebenaran tu yg pyah...bila kita kerap kali dgar pasal alsan yg d'beri, mesti lama2 bosan...n then, bila dh bosan kita akan dgar je tp xkan follow apa yg dia kata sebab sebelum2 ni die dh bg alsan yg kdg2 tu x logik pun..

 Setiap manusia ada deria rasa...kt boleh rasa bila masa die menipu dan bila masa die b'cakap benar..dan rasa tu dtg drp hati dan perasaan...


=> Ciptalah berapa bnyak alasan pun yg kamu suke, bila dkat hati ad rsa percaya...barulah terima...

Sekian...

 10.37am | 15/06/2013|

Thursday, 6 June 2013

- RiNdu...dan RiNdu... -

Assalammualaikum...

  Rindu....siapa yg x pernah merindu dlm hidup kita ni?? hihi..entri ni jiwang skit malam ni..

  Rindu...
  Hadir bertamu tika kt dlm ksepian..
  Hadir tika kt mendengar bait2 lagu yg ad kne mengena dgn diri kt..
  Hadir....dan akan terus hadir menyapa hari2 kita..
  Disaat rindu bertamu..hanya kenangan sebagai pengubat disetiap rindu kt tu..
  Meski pun terselitnya beberapa kenangan yg tidak seharusnya ada..

 Rindu..

 Merindui insan yg kt kenal amatlah menyakitkan bila insan tu berada jauh dari kt..
 Dan menyakitkan juga merindui insan yg berada dekat dgn kita tetapi, dia tidak pernah mengerti 
 apa yang kt rasakan...kerana...

Rindu kt dalam diam..umpama Cinta dalam hati.. (* haha..)

Kt x pernah TERfikir yg suatu hari nnti kt akan merinduinya..
Dan disaat perkara yg setiap hari dilakukan olehnya tetapi, dia tidak melakukannya bg hari2 yg mendatang..
Rindu pasti akan bertamu dan disaat itu..
Kt akan mula berfikir tentangnya..Mengapa jd begitu..
dan disaat itu juga kt akan menghargai saat2 indah yg pernah dilakukannya..

Kita bertanya lagi melalui hati..


Bila rindu ini akan terubat??

Jawapannya : Hanya masa yg menentukannya.. ^_^

=> Sekian dari saya..
=> 12.25 am : 6 Jun 2013

Sunday, 2 June 2013

- Nasihat -

Assalammualaikum..

Kalau ada kawan yg baik dan boleh buat kita bahagia jangan sesekali sakitkan hati dia..kadang2 kita dah berusaha nak jaga hati dia..tapi alih2 ada jugak yang xkena..selalu tnya..sekali kita dh hilang dia selamnya kita xkn dapat dia lagi...


- update sikit je pun..hihi..
- nasihat drp K.syud..thanks.. ^_^ i/allah..
- semoga doanya d'makbulkan.. ^_^ amin.

=> dari hati ke hati..