Thursday, 25 October 2012

- x tau ler -

 Sebenarnye bukan senang nak puas kan hati semua orang...pada mata die, ada je yg x kena, yg x betul..yg kdang2 tu buat kita rasa geram j..dan bukan senang jugak nak jd yg terbaek di mata semua owg...bila buat salah...bila x buat pun salah...kenapa erk jadi macam tu ?? at least, dalam diri tu biarlah ada sifat2 timbang rasa skit...sekurang2nye die x terasa...tp, bila kita wat mcm tu mcm x de hati n perasaan je..ksian kan...Allah bg kita akal , bg kita hati...tp zerooo.....kosongg...xde lgsung sifat2 yg mcm tu...yg tau ikut kepala dia jer...x pernh fikir susah owang lain...walaupun bak kata pepatah ' jgn jga tepi kain org' x bermaksud kita perlu bertindak SEKEJAM itu...xkn perasaan belas kasihan langsung xde dlm diri....impossible btul la....plezz la..tlg phm perasaan org lain jugak...smpi bila kita x nk ambil berat dgn org n keadaan kat sekeliling kita? klu betul kt x sygkn owg tu x kra la kwn k shbt k couple ke....wtvr laaa pun.... prnh x kt t'pk kn die wlau sedetik pun ?? mustahil la klu x prnh... x slh klu kt ambil berat pasal diri die x kira la spe org tu...klu nk owg syg kita, hargai kita, percaya kn kt....kita lah yg kne mulakan dulu...xperlu nk bertangguh bila nak buat kebaikan... -_-

 Bila ada something yg halang untuk buat semua tu, just think balik..betul atau x apa yg 'aku' buat ni '... kemon laaa... kt ada otak, hati...Allah hidupkn kt dgn organ2 yg perfect... kita ada hati utk merasa, ada telinga utk mendengar, ada mta utk melihat... dari semua pancaindera yg ada tu, kita dh boleh nilai pun...yg  menghalang kita tu cuma ego kita, sifat2 yg x sepatutnye ada dlm diri kita...tp, oleh kerana kt dh didik 'dia' dari awal lagi, so...scra x lgsung sifat2 tu semua yg dh mendorong kt k arah yg lain...

=>  yer..mang sume orang x perfect...tp klu kt nk perfect tp x nk MENCUBA...mang x r....
=> cerita kita kadang2 melalui pengalaman... -_-

No comments:

Post a Comment